top of page

Duizeligheid behandelen

De meeste mensen zijn zich helemaal niet bewust van het evenwichtsorgaan dat ons iedere dag weer zonder problemen door drukke straten laat lopen zonder tegen mensen aan te botsen of ons de mogelijkheid biedt om auto te kunnen rijden. Je merkt pas wat het doet als het niet meer werkt. Het evenwichtsorgaan kan namelijk beschadigd raken door hersenletsel (ook wel niet-aangeboren hersenletsel genoemd). Je kunt je daardoor duizelig en/of misselijk voelen en oorsuizen ervaren.  

Duizeligheid behandelen: Over ons
Sensori-22.jpg

Oorzaak duizeligheid

Duizeligheid kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende factoren. Eén van de meest voorkomende oorzaken van duizeligheid is een probleem met het evenwichtsorgaan in het binnenoor. Dit kan worden veroorzaakt door oorontsteking, oorletsel, of een aandoening zoals Menière's ziekte.  


Duizeligheid kan ook worden veroorzaakt door een verstoring van de bloedstroom naar de hersenen, zoals bij een beroerte of een hoofdletsel.  


Duizeligheid kan ook één van de symptomen zijn die kan optreden na een hersenschudding of een ander soort van hoofdletsel. Een hersenschudding is een verwonding van de hersenen die kan optreden na een directe klap of schok op het hoofd. Deze verwonding kan leiden tot een verstoring van de bloedstroom naar de hersenen, wat kan leiden tot symptomen zoals duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en concentratieproblemen

Duizeligheid behandelen: Over ons

Symptomen van duizeligheid

De symptomen van duizeligheid kunnen variëren afhankelijk van de oorzaak, maar sommige van de meest voorkomende symptomen zijn: 


 • Draaierigheid of een gevoel van wiebeligheid 

 • Onstabiel lopen of moeite met het behouden van het evenwicht 

 • Licht in het hoofd 

 • Duizeligheid en misselijk 

 • Duizeligheid en moe 

 • Oorsuizen of tinnitus 

 • Zweten 

 • Vermoeidheid 

 • Flauwvallen of bijna flauwvallen 

 • Vermindering van de zichtbaarheid 

 • Verwarring 


Het is belangrijk om te weten dat duizeligheid kan worden geassocieerd met andere symptomen of aandoeningen. Bijvoorbeeld, mensen met een hersenschudding kunnen ook last hebben van hoofdpijn, concentratieproblemen, of geheugenverlies. 

Duizeligheid behandelen: Over ons
Sensori-30.jpg

Wat te doen bij duizeligheid?

Helaas is er in Nederland geen reguliere behandeling beschikbaar om het brein te genezen van duizeligheid door de gevolgen van hersenletsel. Veel mensen worden geleerd om te leren leven met de symptomen, wat kan betekenen dat ze hun leven niet leiden zoals ze dat graag zouden willen. 


Bij Sensori begrijpen we de impact die duizeligheid kan hebben op iemands leven. Daarom bieden we een zeer effectieve behandelwijze die ontwikkeld is door Cognitive FX uit Amerika. Onze behandelmethode is gericht op het verminderen of zelfs genezen van symptomen van duizeligheid. Wij geloven dat iedereen verdient om een normaal leven te leiden, zonder dat de symptomen van duizeligheid hen in de weg staan. 


Als je meer wilt weten over onze behandelmethode of hulp zoekt voor jouw symptomen van duizeligheid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen. 

Duizeligheid behandelen: Over ons
bottom of page