top of page
Zoeken
  • Sensori

Alcohol drinken na een hersenschudding

Je hebt een gezellig avondje met vrienden in de planning staan. De flessen wijn staan al klaar en je kijkt uit naar de ontspannen avond die voor je ligt. Alleen nu zit er een kink in de kabel. Onlangs heb je een hersenschudding gehad of je ervaart nog steeds klachten daarvan. Je weet nu niet zeker of alcohol drinken nu wel een goed idee is.


Het leven na een hersenschudding kan behoorlijk op zijn kop staan. Nu zou een glaasje wijn op een gezellige avond wellicht het minste van je problemen lijken, maar in het grotere plaatje kan een hersenschudding ervoor zorgen dat je niet jouw leven kunt leiden zoals je dat graag zou willen. In dit artikel helpen we je om enige duidelijkheid te krijgen over deze kwestie en duiken we daarnaast ook dieper in op de oplossing van je klachten.


De effecten van alcohol na een hersenschudding


Negatieve effecten van alcohol op een hersenschudding

Het is belangrijk om goed te begrijpen wat de effecten zijn van alcohol in combinatie met een hersenschudding. Alcohol kan de symptomen van een hersenschudding verergeren en het herstelproces vertragen. Dit komt doordat alcohol een verdovende stof is die de hersenfunctie kan beïnvloeden. Het kan symptomen zoals duizeligheid en desoriëntatie verergeren, wat al problematisch is voor mensen die herstellen van een hersenschudding.


Uit onderzoek blijkt dat alcoholgebruik na een hersenletsel, zoals een hersenschudding, kan leiden tot een langere hersteltijd en het risico op verdere hersenschade kan verhogen. Onderzoek toont aan dat alcohol het vermogen van het lichaam om hersenweefsel te herstellen kan belemmeren. Het vermindert de neuroplasticiteit, het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen te vormen, wat cruciaal is voor het herstel na hersenletsel.


Gevolgen voor het herstel

Het drinken van alcohol na een hersenschudding kan dus aanzienlijk bijdragen aan het ontstaan van extra problemen. Het is sterk aanbevolen om alcoholgebruik te vermijden zolang je nog symptomen ervaart of in het herstelproces zit van een hersenschudding. Dit helpt je hersenen om op de beste manier te herstellen en verkleint de kans op aanvullende complicaties.


Door het vermijden van alcohol ondersteun je niet alleen je fysieke herstel maar ook je cognitieve functies en algehele welzijn. Het stelt je in staat om sneller en vollediger te herstellen van je hersenschudding en terug te keren naar je normale leven.


In het licht van deze informatie is het duidelijk dat de combinatie van alcohol en hersenschudding niet gunstig is voor het herstelproces. Het is daarom belangrijk om bewust keuzes te maken en alcoholgebruik te vermijden tot je volledig hersteld bent.


Het belang van herstel

Herstellen van een hersenschudding gaat verder dan alleen het fysieke aspect; het gaat ook om het herwinnen van je cognitieve functies en levenskwaliteit. Het drinken van alcohol kan het herstelproces hinderen en verdere complicaties veroorzaken.


Neuroplasticiteit en herstel van het brein

De neuroplasticiteit, het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen te vormen, speelt een cruciale rol in het herstel na een hersenschudding. Alcoholgebruik kan dit proces sterk beïnvloeden en vertragen, waardoor het des te belangrijker is om gedurende je herstelperiode alcohol volledig te vermijden.


Methodologie van Sensori

Bij Sensori staat jouw herstel centraal. De aanpak is gericht op het optimaliseren van het herstel van het brein door middel van een unieke, persoonlijke en bewezen effectieve benadering. Zonder risico op overprikkeling werkt Sensori samen met jou aan het herstel van de verstoorde paden in je hersenen. De zorgvuldig ontwikkelde training draagt bij aan de neuroplasticiteit, waardoor je hersenen nieuwe routes leren te vormen. Dit helpt bij het verminderen van klachten zoals prikkelgevoeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid die optreden na een hersenschudding of ander hersenletsel.


Behandelmethode

Sensori’s behandelmethode legt de nadruk op een actieve benadering van hersen herstel. Net zoals een biceps sterker wordt door consistente en gerichte training, zo wordt ook je brein sterker door gerichte oefeningen en training. Zonder adequate training zal het brein, net als de biceps, in kracht afnemen.


Bij Sensori begrijpen ze dat hersenschudding of andere hersenletsel paden in de hersenen heeft verstoord. De speciaal ontworpen training maakt een nieuwe imprint om deze kortste routes te herstellen, zodat je leven zonder continu overprikkeld en vermoeid zijn kan beginnen.


Leven zonder beperkingen én een glaasje wijn

Zoals eerder genoemd, kan het leven na een hersenschudding behoorlijk op zijn kop staan. Een gezellig avondje met een glaasje wijn lijkt misschien onschuldig, maar het heeft zijn weerslag op je herstel en algeheel welzijn. Door het vermijden van alcohol en het volgen van een gericht herstelprogramma zoals bij Sensori, geef je jezelf de beste kans om weer volop van het leven te genieten, zonder de belemmeringen van een hersenschudding.


Ben jij benieuwd wat we bij Sensori voor jou kunnen betekenen? Wil je meer info over onze behandelingen en trainers? Stuur ons een mail en we zoeken samen een manier en moment om kennis te maken die past bij jouw hersenletsel of hersenschudding klachten.


1.462 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klachten na een hersenschudding

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een val tijdens het sporten, een stoeipartijtje dat net iets te wild gaat, of simpelweg een moment van onoplettendheid; allemaal kunnen ze leiden tot een klap tege

Kenmerken van een hersenschudding

Stel je voor: de zon schijnt, je bent aan het fietsen, geniet van de frisse lucht, maar plotseling, een onverwachte slip en je belandt op de grond, je hoofd raakt licht of hard het asfalt. Een beetje

De blijvende gevolgen van een lichte hersenschudding

Je voelt je niet helemaal in orde na die kleine botsing afgelopen week. Misschien was het een onschuldige stoot tegen een keukenkastje, maar je vraagt je af: kan dit een lichte hersenschudding zijn? H

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page