top of page

Ervaringen en recensies

Ik heb een hersenschudding opgelopen door een ongeluk. Hoewel ik op dat moment gezond en heel fit was, herstelde ik niet goed. Ik hield last van NAH-klachten, waaronder concentratieproblemen en prikkelgevoeligheid. Ook merkte ik dat mijn redenatievermogen afnam, en ik slechts een beperkt aantal activiteiten/taken per dag aankon. Daardoor kostte mijn 'normale leven' (jong gezin, werk, sociale activiteiten en sport) buitensporig veel energie en bouwde ik geen energiebuffer meer op. Als ik een tijdje heel rustig aan had gedaan, dan ging het daarna wel iets beter en pakte ik mijn oude leven weer een beetje op. Maar daarna kreeg ik altijd weer een langdurige terugval, waardoor e.e.a. vrij uitzichtloos voelde. Met ergotherapie leerde ik balanceren op mijn nieuwe grenzen. Of ik ooit weer volledig zou herstellen was de vraag, en mij werd aangeraden te leren omgaan met mijn veranderde situatie.


Toen Sensori na een jaar via via op mijn pad kwam, ben ik open en zonder specifieke verwachtingen de training ingegaan. Wel had ik veel vertrouwen in de aanpak, omdat Sensori ervaringsdeskundige is en e.e.a. helder en eerlijk uitlegde. Daar komt bij dat Sensori een fijne benadering heeft en heel prettig is in de omgang, waardoor ik me - ondanks mijn klachten - enorm bij haar op mijn gemak voelde. Op de derde trainingsdag merkte ik ineens dat mijn hoofd zich weer zoals vroeger gedroeg. Het voelde alsof er hersencapaciteit vrijkwam die sinds mijn hersenschudding afgesloten was geweest. Mijn hoofd voelde vanbinnen letterlijk en figuurlijk ruimer dan daarvoor. In de weken daarna ben ik thuis aan de slag gegaan met de oefeningen die Sensori me meegaf. Af en toe had ik nog een terugval, maar de lijn van herstel zette duidelijk merkbaar door. Daardoor kon ik eindelijk weer goed nadenken en meedoen. Dat merkte mijn omgeving ook. Ik heb tussendoor ook nog twee boosterdagen gevolgd voor een extra impuls en om even bij Sensori in te checken.

In een periode van 3 maanden ben ik zo enorm vooruitgegaan, dat ik inmiddels weleens vergeet dat mijn leven een half jaar geleden nog op een heel laag pitje stond. Over een maand rond ik de laatste thuisoefeningen af, en verwacht ik er weer helemaal bovenop te zijn. Zonder Sensori was dat niet gelukt, omdat ik dan niet had geweten wat de oorzaak van mijn NAH-klachten was en hoe ik die kon wegnemen.

Anne J.

In 2007 kreeg ik acute leukemie en de wereld zoals ik die altijd kende (sportief, veel vrienden, uitgaan, studie, wilde toekomstplannen) stond stil. De chemo was zwaar, het was erop of eronder en het had zijn weerslag op mijn hersenen. Toen ik was ontslagen uit het ziekenhuis en we met familie vierden dat ik weer thuis was kreeg ik s ‘nachts een enorme epileptische aanval en werd weer opgenomen. De jaren daarna leefde ik als een kasplantje.

Door het verhaal achter Sensori herkende ik heel veel van mijn eigen klachten. Ik realiseerde mij dat de oorzaak verschillend was maar de uitkomst en klachten min of meer hetzelfde (met natuurlijk veel verschillen zoals die onder alle NAH-patiënten zijn). Het ging over prikkels! Tot dan toe was mij niets verteld door artsen; want iedereen was toch moe na kanker, daar moest je gewoon mee leren leven. Maar daarom kreeg ik dus epileptische aanvallen, daarom was ik altijd moe, kon ik slecht op woorden komen, had ik het reactievermogen van een slak en was elk geluid te veel, ik kon niet meer goed filteren.

Sensori heeft mijn leven veranderd, heeft me mijn leven weer teruggegeven. Sensori's professionaliteit wikkelde zich als een warme zachte doch ferme deken om mij heen. De methodiek stond als een huis en de verzorging eromheen voelde als een warm bad, als thuiskomen. Vijf dagen lang had ik het gevoel dat ik voor het eerst in jaren niets hoefde uit te leggen, dat iemand alles begreep. Sterker nog, zij begreep mij beter dan ik zelf deed! Daarnaast was er aan alles gedacht; van de duidelijke heldere voorbereidende e-mails van tevoren, de begeleiding tijdens, tussen en na de oefeningen. Alles was heel fijn en tot slot de hoeveelheid nieuwe inzichten en kennis naast natuurlijk de verbetering van kwaliteit van leven. Ook voor mij bijzonder: naar aanleiding van verschillende testen liet Sensori zien dat mijn hersenen mijn ogen niet goed aanstuurden, daarom werd ik dus altijd misselijk als ik wat langer op een scherm las. Ze heeft me doorverwezen en ik draag tegenwoordig een heel leuk hersenbrilletje.

Voor de mensen die twijfelen (weer) iets aan te gaan; ik kan weer s ‘avonds afspreken, uiteten zelfs na een dag werken! Aan een drukke straat, met verkeer en kwebbelende mensen om me heen, en het gesprek volgen. Ik kan weer tussen mijn klasgenoten in het lokaal staan en mee op studiereis.


Ik ben ontzettend dankbaar dat deze behandeling er is en vooral dat hij door Sensori wordt gegeven, iemand die alle klappen van de zweep kent, emotie niet schuwt, en de kracht in jezelf naar boven tovert om door te zetten, want zwaar wordt het, maar oh wat is het het waard. –juni 2021

Nina Gebhard

Na een val op mijn hoofd herstelde ik niet, veel verschillende therapieën geprobeerd tot ik Sensori tegenkwam. Tijdens het eerste telefoontje met Sensori liepen de tranen al over mijn wangen. Eindelijk iemand die weet wat ik voel, hoe de klachten zijn en wat voor mij lastig is (bijvoorbeeld onverwachte dingen doen en dat 'even tussendoor bellen' niet gaat i.v.m. hoeveelheid energie). Ik heb de Kickstartweek gedaan en het viel meteen op waar mijn klachten zaten en hoe deze erger werden.
Door oefeningen (en thuistraining) kreeg ik langzaam grip op deze klachten. Sensori heeft mij veel geleerd over hoe herstel werkt en wat ik kon verwachten. Eindelijk had ik tools in handen om zelf aan de slag te gaan en echt te werken aan herstel ipv wachten, rust nemen, punten tellen etc. Ik kon aan de slag. Nu, na 5 maanden is mijn leven niet te vergelijken met wat het was. Geen (beperkende) klachten meer, mijn leven weer op de rit en leuke dingen doen. Het persoonlijke contact vond ik erg prettig omdat zij als geen ander weten hoe het voelt.

Manon Overdijk

Recensies: Recensies

“Ik vond het werkelijk een fantastische training! Ik ben super goed uitgedaagd om de hele tijd aan mezelf te werken. Alle trainingen waren intensief maar precies wat mijn lichaam/ik nodig had. Ook de momenten rust waren heerlijk, zeker met de verzwaarde deken.” - december 2020

Janny Huijgen

“Pluspunt van deze locatie vind ik de mooie inrichting en rustige kleuren. Hier kun je je echt richten op jezelf en persoonlijke groei i.p.v. op ziek zijn. Dit is een hele andere ervaring dan bij de meeste klinieken. Het eten smaakte erg goed, en de communicatie was erg duidelijk en professioneel” - december 2020

Anne E.

“Ik ben in tijden niet zo fit uit de trein gestapt als gisteren na mijn Boosterdag! Ik voelde me heel goed en ik was aan het einde helemaal lekker ontspannen. Zelfs nadat ik thuiskwam met de trein voelde ik me nog best fit. De dag was voor mij precies intensief genoeg. Heel erg bedankt, het was voor mij weer fijn om intensiever te trainen en ik heb nu weer wat motivatie om dit thuis voort te zetten.” – december 2020

Charlotte

Recensies: Recensies

Na 6 jaar lang last te hebben gehad van NAH ben ik Sensori tegengekomen via de Facebookpagina met mensen die interesse hebben in CFX. Eigenlijk zou ik naar Amerika gaan om daar de behandeling van CFX te volgen, maar Corona gooide roet in het eten. Precies op het moment dat ik die teleurstelling kreeg kwam Sensori op mijn pad. Na een korte kennismaking via een online meeting was de keuze eigenlijk snel gemaakt, in april ging ik voor een Kickstartweek!

Voordat ik in 2015 twee aanrijdingen kreeg in 3 weken tijd werkte ik 5 of soms 6 dagen in de week. Ik heb een hbo-diploma gehaald, kon altijd goed leren en had veel energie. Ik was niet altijd graag in grote groepen gezelschap, maar dat komt meer door mijn introverte persoonlijkheid dan iets anders. Ik was wel altijd graag onder de mensen en was het liefst de hele dag bezig met werk, vrienden en hobby's.

Na mijn aanrijdingen ging het eigenlijk heel langzaam achteruit, tot ik na een half jaar alleen nog maar werkte en daarna thuis naar bed ging om bij te komen. In het weekend deed ik niets, ik kon alleen maar op de bank liggen om bij te komen van de werkweek. Met veel ups en downs heb ik de jaren daarna van alles aan behandelingen geprobeerd. Met als resultaat dat ik soms fulltime kon werken, maar ook periodes had (van soms een jaar lang) waar ik minder heb gewerkt vanwege steeds dezelfde klachten: hoofdpijn, duizelig, gevoelig voor licht en geluid, moe, energieloos, lusteloos, slecht slapen, niet goed kunnen concentreren, slecht geheugen, soms niet meer kunnen lezen, heel gevoelig voor prikkels en vaak niet uit m’n woorden kunnen komen.

Met al deze klachten ging ik, met knikkende knietjes, naar Sensori toe voor de behandelweek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt heel bang was en er heel erg tegenop zag. Tot dat moment heeft ongeveer elke behandelaar ten onrechte beloofd dat ze mij konden helpen, dat ze vaker mensen met deze klachten hadden gehad en dat ze me allemaal wel even zouden “genezen” en me zouden helpen om er weer bovenop te komen. Bij de een was ik er na een behandeling nog erger aan toe dan bij de ander, soms kon ik een week niet uit bed komen als ik weer eens iets had geprobeerd wat helemaal verkeerd ging. Maar niets meer doen was ook geen optie, dus wilde ik het toch proberen. Gelukkig heeft Sensori een ervaringsdeskundige, ze zag meteen dat ik heel zenuwachtig was en probeerde mijn gevoel niet weg te wuiven maar liet het er juist zijn en probeerde me toch op mijn gemak te laten voelen. Doordat ze zelf kon vertellen wat zij heeft meegemaakt en je direct ziet waar zij nu staat in het leven, geeft dat meteen zoveel hoop en geruststelling.

De eerste dag is natuurlijk heel erg spannend, je gaat onder begeleiding dingen doen die je zelf thuis juist probeert te vermijden omdat je weet dat ze klachten geven. Je gaat jezelf continu pushen en grenzen opzoeken en ik was he-le-maal gesloopt aan het eind van de dag. Ik ben na het eten meteen naar bed gegaan en heb de hele nacht pijn in m’n hoofd gehad en niet veel geslapen. De 2e dag wilde ik absoluut niet meer, ik heb gevraagd aan mijn vriend of hij mij naar huis wilde brengen, ik had super veel hoofdpijn en ik kon nauwelijks normaal van de bank opstaan. Maar ik wilde ook niet opgeven. Samen met Sensori, die op dat moment met heel veel geduld mij heeft overgehaald om toch te gaan beginnen (want we zouden dan wel kijken hoever we zouden komen), ben ik er toch weer voor gegaan. En dan, als je eenmaal bezig bent, voel je je steeds helderder, en kom je toch veel verder dan je van tevoren had bedacht dat je zou komen. In mijn uitleg naar familie en vrienden vergelijk ik het met spieren tijdens het sporten. Als je gesport hebt, heb je de dag erna hele erge spierpijn. En als je dan stil blijft zitten wordt dat alleen maar stijver en erger, maar als je gaat bewegen dan voel je je prima en komt het los. Totdat je weer gaat zitten, bijvoorbeeld tijdens de lunch, dan stort je weer helemaal in en wordt je moe en stijf en krijg je hoofdpijn. Dat is ook wat er gebeurde tijdens mijn week bij Sensori, elke keer als we moesten beginnen waren de klachten heel erg, tijdens het trainen ging het prima en als ik dan ging zitten voor de lunch of aan het eind van de dag namen de klachten weer toe. Maar elke dag een beetje minder. De laatste dag, voelde ik me zelfs zo goed dat ik mijn vriend heb overgehaald om nog even de stad in te gaan voor een kopje koffie, terwijl ik dat thuis nooit wilde want dan raakte ik toch alleen maar overprikkeld.

Nu, een jaar later, kan ik bijna zeggen dat ik weer op het niveau zit wat ik had voor de aanrijdingen in 2015. Ik heb vanaf augustus tot december een bedrijfsverbouwing en -verhuizing meegemaakt, waarbij ik in de laatste twee maanden eigenlijk 7 dagen in de week heb gewerkt. En dagen van 9-10 uur waren eigenlijk meer regel dan uitzondering. Voordat ik naar Sensori ging had ik, en de mensen in mijn directe omgeving, nooit gedacht dat ik dat niveau ooit weer zou halen. En tuurlijk, ik heb nog steeds dagen dat het even wat minder gaat. Of momenten waarop ik merk dat ik toch weer aan mijn grenzen zit qua prikkels en even rust moet nemen. Maar ik weet nu wat te doen om te zorgen dat ik mij daarna weer beter voel. Ik heb handvatten om op de juiste manier om te gaan met hersenletsel en daar ben ik Sensori echt enorm dankbaar voor. Ze heeft me mijn leven 100% terug gegeven. – april 2021

Samantha Kamphuis

In feb 2019 heb ik een hersenschudding opgelopen en maart 2020 ben ik bij Cfx geweest in Amerika. Na een voorspoedig herstel viel ik helemaal terug doordat ik ruim 6 maanden later mijn hoofd weer stootte. Ik kwam Sensori tegen in de Cfx Facebook groep en het contact voelde zo goed, dat ik besloot om voor een 3 daags trainingsprogramma, en een aantal losse Boosterdagen te gaan.

Sensori heeft zelf een ervaringsdeskundige en dat helpt, ze kunnen zich hierdoor goed inleven in mijn klachten en coacht en motiveert me als het tegenzit of ik teveel van mezelf vraag. Maar ze kan ook goed klankborden wat nu een handige volgende stap kan zijn of juist niet, heel prettig. De trainingsdagen zelf zijn intensief, maar goed te doen. De locatie en de heerlijke lunch dragen hieraan bij. Sensori heeft de elementen uit het programma uit Amerika goed vertaald en naar een hoger niveau gebracht. Dit maakt zelfs de 3 dagen achter elkaar nooit saai.

Ik twijfelde er vooraf aan of het niet teveel zou zijn een hele dag met 1 persoon, want in Amerika heb je elk uur iemand anders vanuit zijn/haar specialisatie. Maar het is juist heel fijn omdat Sensori je de hele dag goed monitort en weet wanneer en waar je ontwikkelt, ze past de inhoud van het programma hier op aan, waardoor ik het gevoel heb nog meer uit de trainingsdagen te kunnen halen.

Ik ben heel blij dat ik door het programma van Sensori in Nederland aan mijn herstel kan blijven werken. – februari 2021

Annemiek S.

Recensies: Recensies
bottom of page