top of page
Zoeken
  • Sensori

Behandeling klachten na beroerte

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Als je een beroerte hebt gehad weet je heel goed wat het is: een ernstige aandoening waarbij de bloedtoevoer naar de hersenen plotseling wordt onderbroken. Je weet waarschijnlijk ook dat het herstel na een beroerte soms heel lastig is. Je ervaart allerlei klachten waaronder vermoeidheid, spierzwakte, gevoelsstoornissen, taalproblemen of geheugenverlies. Je wilt niks liever dan weer in het normale ritme van je leven komen en bent op zoek naar een mogelijkheid om de gevolgen van een herseninfarct op de lange termijn in te perken of zelfs helemaal te laten verdwijnen. We vertellen je over de klachten die je kunt ervaren na een beroerte en hoe wij je kunnen helpen met de revalidatie.


Oorzaak van een beroerte

Een beroerte is een verzamelnaam voor een herseninfarct (TIA) en een hersenbloeding. Er zijn twee hoofdsoorten van een beroerte: ischemische beroerte en hemorragische beroerte.

Een ischemische beroerte is de meest voorkomende soort beroerte en wordt veroorzaakt door een afsluiting van een bloedvat in de hersenen. Dit kan gebeuren door een bloedstolsel (trombose) of door een vernauwing van een bloedvat (atheroma).

Een hemorragische beroerte wordt veroorzaakt door een bloeding in de hersenen. Dit kan gebeuren door een scheur in een bloedvat of een verzwakking van de wand van een bloedvat.

Er zijn ook andere oorzaken van een beroerte, zoals een embolie (een bloedstolsel dat vanuit een ander deel van het lichaam naar de hersenen wordt vervoerd) of een herseninfarct (beschadiging van de hersenen als gevolg van een tekort aan bloedtoevoer).


Sommige risicofactoren voor een beroerte zijn: hoge bloeddruk, roken, diabetes, hoge cholesterol, een verhoogd risico op bloedstolsels en een familiegeschiedenis van beroerte.


Gevolgen van een herseninfarct (tia) of hersenbloeding

Mensen die een beroerte hebben gehad, kunnen vaak moeite hebben om weer de normale dingen te kunnen doen, omdat de hersenen beschadigd zijn door het gebrek aan bloedtoevoer. Dit kan leiden tot verschillende klachten, afhankelijk van welk gebied van de hersenen is aangetast.

Sommige van de klachten die mensen kunnen ervaren na een herseninfarct of een hersenbloeding zijn:

  • Motorische problemen, zoals verlamming of spierzwakte aan een kant van het lichaam. Dit kan het moeilijk maken om simpele taken uit te voeren, zoals lopen of eten.

  • Problemen met taal, zoals moeite met praten, lezen of schrijven.

  • Problemen met geheugen of concentratie, dit kan het moeilijk maken om nieuwe informatie te leren of dagelijkse taken uit te voeren.

  • Problemen met het waarnemen, zoals het vermogen om de afstanden te beoordelen of om kleuren te zien.

  • Emotionele problemen, zoals angst, depressie of boosheid.

  • Ook komt vermoeidheid na een herseninfarct (tia) voor.


Deze klachten kunnen het moeilijk maken om weer de normale dingen te kunnen doen, zoals werken, hobby's uitoefenen en sociale activiteiten. Het kan veel tijd en moeite kosten om deze klachten te verminderen en om weer de normale dingen te kunnen doen.


Behandeling gevolgen van een beroerte

Helaas is er in Nederland geen reguliere behandeling beschikbaar om het brein te genezen van de gevolgen van een herseninfarct of een hersenbloeding. Veel mensen worden geleerd om te leren leven met de symptomen, wat kan betekenen dat ze hun leven niet leiden zoals ze dat graag zouden willen.


Bij Sensori begrijpen we de impact die een beroerte kan hebben op iemands leven. Daarom bieden we een zeer effectieve behandelwijze aan. Onze behandelmethode is gericht op het verminderen of zelfs genezen van symptomen van een beroerte. Wij geloven dat iedereen verdient om een normaal leven te leiden, zonder dat de symptomen van een beroerte hen in de weg staan.


Als je meer wilt weten over onze behandelmethode of hulp zoekt voor jouw symptomen van een beroerte, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klachten na een hersenschudding

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een val tijdens het sporten, een stoeipartijtje dat net iets te wild gaat, of simpelweg een moment van onoplettendheid; allemaal kunnen ze leiden tot een klap tege

Kenmerken van een hersenschudding

Stel je voor: de zon schijnt, je bent aan het fietsen, geniet van de frisse lucht, maar plotseling, een onverwachte slip en je belandt op de grond, je hoofd raakt licht of hard het asfalt. Een beetje

Alcohol drinken na een hersenschudding

Je hebt een gezellig avondje met vrienden in de planning staan. De flessen wijn staan al klaar en je kijkt uit naar de ontspannen avond die voor je ligt. Alleen nu zit er een kink in de kabel. Onlangs

Post: Blog2_Post
bottom of page