top of page
Zoeken
  • Sensori

Hersenletsel en de gevolgen voor het dagelijks leven

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Hersenletsel is een verwonding aan de hersenen die kan leiden tot fysieke, cognitieve en emotionele problemen. Het kan optreden als gevolg van een ongeluk, bijvoorbeeld een verkeersongeluk of een val, of door een aandoening zoals een beroerte of hersenbloeding.


Wat zijn de gevolgen?


De gevolgen van hersenletsel kunnen zeer ingrijpend zijn en kunnen invloed hebben op verschillende aspecten van het dagelijks leven. Zo kan het leiden tot fysieke beperkingen, zoals bewegingsproblemen of gevoeligheid voor licht en geluid. Het kan ook leiden tot cognitieve beperkingen, zoals geheugenproblemen of moeite met concentreren. Emotioneel kan het leiden tot stemmingswisselingen of emotionele onbalans.

Hersenletsel kan ook invloed hebben op sociale relaties en de manier waarop iemand communiceert. Zo kan het leiden tot moeite met het begrijpen van sociale normen of moeite met het uiten van emoties. Dit kan leiden tot problemen in persoonlijke relaties en kan moeilijk zijn voor zowel de persoon met hersenletsel als voor hun sociale netwerk.


Herstel is soms moeizaam en eenzaam


Het herstel van hersenletsel is een continue en soms moeizame reis. Het kan veel tijd, energie en middelen kosten om te werken aan fysieke en cognitieve beperkingen. Het is daarom belangrijk dat mensen met hersenletsel de juiste ondersteuning en begeleiding krijgen om zich te kunnen aanpassen aan hun nieuwe leven met hersenletsel. Dit kan in de vorm zijn van fysiotherapie, speechtherapie, of psychologische begeleiding.


Pak de aard aan samen met Sensori


Bovengenoemde behandeling gaat over symptoombestrijding, maar pakt niet de echte aard van de klachten aan. Je blijft namelijk last van je klachten houden, je leert er alleen wat makkelijker mee om gaan. De Kickstartweek van Sensori traint je juist op verbeteren van je klachten, zodat je helemaal geen rekening meer hoeft te houden met overprikkeling, vermoeidheid, hoofdpijn etc.

Je kunt juist weer gaan nadenken over een leven zonder klachten en langzaam daar weer stappen in zetten. De gewone revalidatie is eerder een pleister voor het bloeden, waar wij je helpen je wond goed te genezen.

Hersenletsel kan een grote impact hebben op het dagelijks leven van iemand en kan leiden tot grote veranderingen in de manier waarop iemand leeft. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van de gevolgen van hersenletsel en mensen met hersenletsel de juiste ondersteuning en begeleiding te bieden om hen te helpen het beste te maken van hun situatie.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klachten na een hersenschudding

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een val tijdens het sporten, een stoeipartijtje dat net iets te wild gaat, of simpelweg een moment van onoplettendheid; allemaal kunnen ze leiden tot een klap tege

Kenmerken van een hersenschudding

Stel je voor: de zon schijnt, je bent aan het fietsen, geniet van de frisse lucht, maar plotseling, een onverwachte slip en je belandt op de grond, je hoofd raakt licht of hard het asfalt. Een beetje

Alcohol drinken na een hersenschudding

Je hebt een gezellig avondje met vrienden in de planning staan. De flessen wijn staan al klaar en je kijkt uit naar de ontspannen avond die voor je ligt. Alleen nu zit er een kink in de kabel. Onlangs

Post: Blog2_Post
bottom of page