top of page
Zoeken
  • Sensori

Hersenletsel en emotionele en gedragsproblemen

Bijgewerkt op: 6 sep.

Hersenletsel kan emotionele en gedragsproblemen veroorzaken bij mensen die het hebben opgelopen. Hersenletsel kan ontstaan door een ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeluk of een val, of door een aandoening, zoals een beroerte of hersenbloeding. Het kan ook het gevolg zijn van een ziekte of infectie.

Hersenletsel kan invloed hebben op de manier waarop iemand emoties ervaart en uit. Sommige mensen met hersenletsel hebben bijvoorbeeld moeite met het reguleren van hun emoties en kunnen snel boos of emotioneel zijn. Anderen kunnen juist moeite hebben om emoties te tonen en lijken emotieloos te zijn.

Hersenletsel kan ook gedragsproblemen veroorzaken, zoals agressie, ongepast seksueel gedrag of impulsief gedrag. Sommige mensen met hersenletsel kunnen moeite hebben om zich aan sociale normen te houden en kunnen moeite hebben met het aanleren van nieuwe vaardigheden of het aanpassen van hun gedrag.

Hersenletsel kan ook leiden tot problemen met het geheugen, de aandacht en de concentratie. Dit kan maken dat mensen moeite hebben met het volgen van gesprekken, het onthouden van afspraken of het uitvoeren van taken die ze vroeger makkelijk konden.

Hersenletsel is een ingrijpende gebeurtenis en kan grote gevolgen hebben voor het leven van iemand. Het is daarom belangrijk om professionele hulp te zoeken als je emotionele of gedragsproblemen ervaart na hersenletsel. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van gesprekstherapie of begeleiding bij het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat de emotionele en gedragsproblemen die voorkomen na hersenletsel ook verschillend kunnen zijn. Het is daarom belangrijk om naar de specifieke behoeften en wensen van de persoon te luisteren en op maat gemaakte oplossingen te zoeken.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Een plotselinge klap, een val of een stoot tegen het hoofd: het kan allemaal leiden tot een hersenschudding. Maar wat is een hersenschudding precies? In wezen is het een licht traumatisch hersenletsel

Bij Sensori zien we diverse vormen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In de praktijk behandelen wij daarnaast steeds vaker mensen met 'longCOVID' ofwel ‘post-COVID-19’. Als je geïnfecteerd bent g

De impact van een hersenschudding op de kwaliteit van leven kan aanzienlijk zijn. Hersenletsel kan leiden tot langdurige klachten die variëren van licht- en geluidsgevoeligheid tot problemen met conce

Post: Blog2_Post
bottom of page