top of page
Zoeken
Sensori

Hersenletsel en werk: hoe kan je weer aan de slag gaan?

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Hersenletsel kan grote gevolgen hebben voor iemands werk en dagelijkse leven. Toch kan het ook mogelijk zijn om na een hersenletsel weer aan de slag te gaan. In dit artikel geven we tips hoe je weer aan de slag kunt gaan na een hersenletsel.

Hersenletsel kan optreden na een ongeval, zoals een verkeersongeval of val, of na een ziekte, zoals een beroerte. Het kan grote gevolgen hebben voor iemands werk, zoals moeite hebben met concentratie, organisatie of het uitvoeren van taken.

Om weer aan de slag te gaan na een hersenletsel, is het belangrijk om te zoeken naar manieren om de beperkingen te verminderen. Dit kan door middel van begeleiding van een revalidatiearts, fysiotherapeut of ergotherapeut. Zij kunnen advies geven over hulpmiddelen of aanpassingen op de werkplek die het werk gemakkelijker kunnen maken.

Bovengenoemde behandeling gaat over symptoombestrijding, maar pakt niet de echte aard van de klachten aan. Je blijft namelijk last van je klachten houden, je leert er alleen wat makkelijker mee om gaan. De Kickstartweek van Sensori traint je juist op verbeteren van je klachten, zodat je helemaal geen rekening meer hoeft te houden met overprikkeling, vermoeidheid, hoofdpijn etc.

Je kunt juist weer gaan nadenken over een leven zonder klachten en langzaam daar weer stappen in zetten. De gewone revalidatie is eerder een pleister voor het bloeden, waar wij je helpen je wond goed te genezen.

Daarnaast kan het ook nuttig zijn om hulp te zoeken bij een arbeidsdeskundige of loopbaanadviseur. Zij kunnen helpen bij het zoeken naar een geschikte werkplek of het aanpassen van de huidige werkplek. Ook kunnen zij advies geven over het opstellen van een werkplan of het aanvragen van een werkgeversverklaring.

Het is ook belangrijk om de werkgever op de hoogte te stellen van het hersenletsel en de eventuele beperkingen die hieruit voortvloeien. Zo kunnen er aanpassingen op de werkplek worden gedaan of kan er hulp geboden worden bij het uitvoeren van bepaalde taken.

Tenslotte kan het ook nuttig zijn om hulp te zoeken bij een sociale werker of een andere professional die ervaring heeft met het begeleiden van mensen met hersenletsel. Zij kunnen helpen bij het zoeken naar geschikte werkplekken en het opbouwen van een nieuw werkritme.

Hersenletsel kan grote gevolgen hebben voor iemands werk, maar het is wel mogelijk om weer aan de slag te gaan. Door middel van begeleiding van professionelen en hulp van de werkgever kan het werk gemakkelijker gemaakt worden. Zo kan iemand met hersenletsel weer een actief en zelfstandig leven opbouwen.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klachten na een hersenschudding

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een val tijdens het sporten, een stoeipartijtje dat net iets te wild gaat, of simpelweg een moment...

Kenmerken van een hersenschudding

Stel je voor: de zon schijnt, je bent aan het fietsen, geniet van de frisse lucht, maar plotseling, een onverwachte slip en je belandt op...

Alcohol drinken na een hersenschudding

Je hebt een gezellig avondje met vrienden in de planning staan. De flessen wijn staan al klaar en je kijkt uit naar de ontspannen avond...

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page