top of page
Zoeken
  • Sensori

Hersenmist (brain fog)

Bijgewerkt op: 6 sep.

We hebben allemaal wel eens hersenmist of brain fog ervaren, ook wel bekend als ‘watten in je hoofd’. Je vergeet snel dingen, hebt moeite om je te concentreren, wordt moe wakker (terwijl je diep slaapt) en/of voelt je slap. Brain fog kent vele oorzaken en kan zelden tot chronisch voorkomen.


Ervaar jij brain fog na een ongeval, ziekte, hersenschudding of hersenbloeding? Dan kan het zijn dat de klachten ontstaan zijn door Niet-aangeboren hersenletsel. Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor hersenletsel dat is ontstaan na de geboorte. Hersenmist is één van de meest bekende symptomen.

In dit artikel lees je meer over de symptomen, oorzaak en behandeling. Ervaar jij langdurig klachten en wil je dit bij de kern aanpakken? Neem contact op met Sensori.


Wat is hersenmist (symptomen)?

Hersenmist, ook wel ‘brain fog’ genoemd, is een verzamelnaam van klachten. Denk bijvoorbeeld aan slecht dingen kunnen herinneren, moeite hebben om je te concentreren, het gevoel van watten in je hoofd of druk achter je ogen en moeite om mensen goed te begrijpen. Als gevolg hiervan kom je soms lastig uit je woorden en lijk je continu te vergeten wat je moest doen of wilde vragen.

Wanneer je er langdurig last van hebt, is het goed mogelijk dat het de ene dag beter gaat dan de andere.


Oorzaken

Brain fog kent vele oorzaken. Zo kan het ontstaan door chronische stress, hormonale disbalans, te kort aan voedingsstoffen, te veel alcohol, een ongeluk of door ziekte. In de praktijk zien wij veel mensen die brain fog ervaren als gevolg van een hersenschudding, hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing of een zware whiplash.


Hersenmist als gevolg van COVID-19 (Corona)

Ook zien we steeds vaker dat mensen brain fog ervaren nadat ze besmet zijn geweest met COVID-19 virus en daar nog steeds de gevolgen van dragen.


Hersenmist behandeling

In Nederland bestaat er geen reguliere behandeling om het brein te genezen van Niet-aangeboren hersenletsel of van de gevolgen van COVID-19. In Nederland wordt je vooral geleerd hoe je om kunt gaan met de symptomen. Iemand die ooit zelf brain fog heeft ervaren, weet dat ‘omgaan met de symptomen’ vooral betekent dat je niet het leven leeft op de manier zoals je dat het liefst zou willen. Bij Sensori begrijpen we dat als geen ander en helpen wij mensen op een zeer effectieve manier om de symptomen te verminderen of zelfs volledig te genezen. Dit doen wij op basis van een zeer effectieve behandelwijze. Wil je meer weten? Lees dan onze methode of neem contact op.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Een plotselinge klap, een val of een stoot tegen het hoofd: het kan allemaal leiden tot een hersenschudding. Maar wat is een hersenschudding precies? In wezen is het een licht traumatisch hersenletsel

Bij Sensori zien we diverse vormen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In de praktijk behandelen wij daarnaast steeds vaker mensen met 'longCOVID' ofwel ‘post-COVID-19’. Als je geïnfecteerd bent g

De impact van een hersenschudding op de kwaliteit van leven kan aanzienlijk zijn. Hersenletsel kan leiden tot langdurige klachten die variëren van licht- en geluidsgevoeligheid tot problemen met conce

Post: Blog2_Post
bottom of page