top of page
Zoeken
  • Sensori

Hersenmist (brain fog)

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

We hebben allemaal wel eens hersenmist of brain fog ervaren, ook wel bekend als ‘watten in je hoofd’. Je vergeet snel dingen, hebt moeite om je te concentreren, wordt moe wakker (terwijl je diep slaapt) en/of voelt je slap. Brain fog kent vele oorzaken en kan zelden tot chronisch voorkomen.


Ervaar jij brain fog na een ongeval, ziekte, hersenschudding of hersenbloeding? Dan kan het zijn dat de klachten ontstaan zijn door Niet-aangeboren hersenletsel. Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor hersenletsel dat is ontstaan na de geboorte. Hersenmist is één van de meest bekende symptomen.

In dit artikel lees je meer over de symptomen, oorzaak en behandeling. Ervaar jij langdurig klachten en wil je dit bij de kern aanpakken? Neem contact op met Sensori.


Wat is hersenmist (symptomen)?

Hersenmist, ook wel ‘brain fog’ genoemd, is een verzamelnaam van klachten. Denk bijvoorbeeld aan slecht dingen kunnen herinneren, moeite hebben om je te concentreren, het gevoel van watten in je hoofd of druk achter je ogen en moeite om mensen goed te begrijpen. Als gevolg hiervan kom je soms lastig uit je woorden en lijk je continu te vergeten wat je moest doen of wilde vragen.

Wanneer je er langdurig last van hebt, is het goed mogelijk dat het de ene dag beter gaat dan de andere.


Oorzaken

Brain fog kent vele oorzaken. Zo kan het ontstaan door chronische stress, hormonale disbalans, te kort aan voedingsstoffen, te veel alcohol, een ongeluk of door ziekte. In de praktijk zien wij veel mensen die brain fog ervaren als gevolg van een hersenschudding, hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing of een zware whiplash.


Hersenmist als gevolg van COVID-19 (Corona)

Ook zien we steeds vaker dat mensen brain fog ervaren nadat ze besmet zijn geweest met COVID-19 virus en daar nog steeds de gevolgen van dragen.


Hersenmist behandeling

In Nederland bestaat er geen reguliere behandeling om het brein te genezen van Niet-aangeboren hersenletsel of van de gevolgen van COVID-19. In Nederland wordt je vooral geleerd hoe je om kunt gaan met de symptomen. Iemand die ooit zelf brain fog heeft ervaren, weet dat ‘omgaan met de symptomen’ vooral betekent dat je niet het leven leeft op de manier zoals je dat het liefst zou willen. Bij Sensori begrijpen we dat als geen ander en helpen wij mensen op een zeer effectieve manier om de symptomen te verminderen of zelfs volledig te genezen. Dit doen wij op basis van een zeer effectieve behandelwijze. Wil je meer weten? Lees dan onze methode of neem contact op.

596 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klachten na een hersenschudding

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een val tijdens het sporten, een stoeipartijtje dat net iets te wild gaat, of simpelweg een moment van onoplettendheid; allemaal kunnen ze leiden tot een klap tege

Kenmerken van een hersenschudding

Stel je voor: de zon schijnt, je bent aan het fietsen, geniet van de frisse lucht, maar plotseling, een onverwachte slip en je belandt op de grond, je hoofd raakt licht of hard het asfalt. Een beetje

Alcohol drinken na een hersenschudding

Je hebt een gezellig avondje met vrienden in de planning staan. De flessen wijn staan al klaar en je kijkt uit naar de ontspannen avond die voor je ligt. Alleen nu zit er een kink in de kabel. Onlangs

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page