top of page
Zoeken
  • Sensori

Hoe lang duurt een hersenschudding en de weg naar herstel

Een plotselinge klap, een val of een stoot tegen het hoofd: het kan allemaal leiden tot een hersenschudding. Maar wat is een hersenschudding precies? In wezen is het een licht traumatisch hersenletsel veroorzaakt door een externe kracht. Het kan resulteren in kortstondig bewustzijnsverlies, desoriëntatie of zelfs geheugenverlies over de gebeurtenis die tot het letsel heeft geleid.


Er is een reden waarom je de vraag “Hoe lang duurt een hersenschudding?” stelt. Er is een grote kans dat je momenteel geremd wordt in je dagelijks leven door de gevolgen van een hersenschudding. De adviezen die je krijgt zijn vaak rust nemen of om te leren gaan met je beperkingen, terwijl je juist op zoek bent naar een manier om weer te kunnen genieten van het leven.


Hoe lang heb je last van een hersenschudding?

De meeste mensen denken dat een hersenschudding slechts een paar dagen of weken duurt, maar in werkelijkheid kan de herstelperiode variëren van enkele dagen tot enkele maanden en in sommige gevallen helemaal niet, afhankelijk van de ernst van het letsel en de betrokkenheid van andere systemen in het lichaam. Bij een lichte hersenschudding merken veel mensen een snelle verbetering, maar soms kunnen symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid en geheugenproblemen enkele weken aanhouden.


Herstellen van een hersenschudding met Sensori

Herstel hoeft geen passief proces te zijn. Bij Sensori geloven we dat proactieve stappen en de juiste behandeling essentieel zijn voor een sneller en completer herstel. In de wereld van niet-aangeboren hersenletsel is er geen one-size-fits-all oplossing. Elke hersenschudding is uniek en zo ook de weg naar herstel.


Onze aanpak focust zich op het optimaliseren van het lichaamseigen vermogen om beschadigde neurale paden en bloedvaten te genezen. Met 1-op-1 trainingen, aangepast aan jouw unieke behoeften, ondersteunen we je herstelproces. Sensori's behandeling is niet zomaar een therapie, maar een manier om het herstelproces na een hersenschudding te versnellen en te verbeteren.


Blijf niet langer rondlopen met klachten, neem contact op

Een hersenschudding kan een ingrijpende impact hebben op je leven, maar het is belangrijk om te weten dat herstel mogelijk is. Door te begrijpen wat een hersenschudding is en de symptomen te herkennen, kun je actieve stappen ondernemen in je herstelproces. En met de juiste ondersteuning, zoals die geboden door Sensori, kun je je pad naar herstel versnellen en je leven weer oppakken.


Wil je meer weten over onze behandelmethode? Lees hier verder of neem contact op.


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bij Sensori zien we diverse vormen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In de praktijk behandelen wij daarnaast steeds vaker mensen met 'longCOVID' ofwel ‘post-COVID-19’. Als je geïnfecteerd bent g

De impact van een hersenschudding op de kwaliteit van leven kan aanzienlijk zijn. Hersenletsel kan leiden tot langdurige klachten die variëren van licht- en geluidsgevoeligheid tot problemen met conce

Het belang van een effectieve revalidatie na een hersenschudding wordt nog te vaak onderschat. Wij van Sensori zetten ons in om mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), zoals een hersenschudding

Post: Blog2_Post
bottom of page