top of page
Zoeken
  • Sensori

Symptomen van overprikkeling bij hersenletsel

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Hersenletsel kan leiden tot een aantal uitdagende symptomen, waaronder overprikkeling. Overprikkeling kan zich uiten in een aantal fysieke, emotionele en cognitieve symptomen die het dagelijks leven van iemand met hersenletsel aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Fysieke symptomen van overprikkeling bij hersenletsel kunnen onder andere hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn, hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk omvatten. Emotionele symptomen kunnen onder andere angst, prikkelbaarheid, irritatie, depressie en emotionele instabiliteit omvatten. Cognitieve symptomen kunnen onder andere geheugenproblemen, concentratieproblemen, moeite met organisatie en moeite met besluitvorming omvatten.

Overprikkeling kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder stress, drukte, overmatige prikkels, luidruchtige omgevingen en vermoeidheid. Het is belangrijk om te weten dat deze factoren niet alleen invloed kunnen hebben op de symptomen van overprikkeling, maar ook op de algehele gezondheid en welzijn van iemand met hersenletsel.

Er zijn een aantal manieren om te gaan met overprikkeling na hersenletsel. Een van de belangrijkste manieren is om te leren hoe je stress kunt beheren en de symptomen van overprikkeling kunt verminderen. Dit kan worden bereikt door onder andere ontspanningsoefeningen, meditatie, yoga, tijd doorbrengen in de natuur, tijd voor jezelf nemen en het aanpassen van het schema.

Het is ook belangrijk om te communiceren met vrienden, familie, zorgverleners en andere betrokkenen over de symptomen van overprikkeling en hoe ze uw dagelijks leven beïnvloeden. Dit kan helpen om een beter begrip te krijgen van de symptomen en om manieren te vinden om de symptomen te beheren.

In sommige gevallen kan overprikkeling leiden tot ernstige problemen zoals angst en depressie, dus het is belangrijk om professionele hulp te zoeken als de symptomen van overprikkeling ernstig worden of als ze invloed hebben op het dagelijks leven.


Herken jij jezelf hierin? De Kickstartweek van Sensori traint je op verbeteren van je klachten, zodat je helemaal geen rekening meer hoeft te houden met overprikkeling, vermoeidheid, hoofdpijn etc.


Je kunt juist weer gaan nadenken over een leven zonder klachten en langzaam daar weer stappen in zetten. De gewone revalidatie is eerder een pleister voor het bloeden, waar wij je helpen je wond goed te genezen. Lees hier meer informatie over onze methode of kom direct in contact.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klachten na een hersenschudding

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een val tijdens het sporten, een stoeipartijtje dat net iets te wild gaat, of simpelweg een moment van onoplettendheid; allemaal kunnen ze leiden tot een klap tege

Kenmerken van een hersenschudding

Stel je voor: de zon schijnt, je bent aan het fietsen, geniet van de frisse lucht, maar plotseling, een onverwachte slip en je belandt op de grond, je hoofd raakt licht of hard het asfalt. Een beetje

Alcohol drinken na een hersenschudding

Je hebt een gezellig avondje met vrienden in de planning staan. De flessen wijn staan al klaar en je kijkt uit naar de ontspannen avond die voor je ligt. Alleen nu zit er een kink in de kabel. Onlangs

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page